25 Şubat 2013 Pazartesi

Mantı ( Klepa )

 

 




 

 
 Mantı
 Hamurun Malzemesi:
4- Adet Yumurta
1- Kahve Fincanı Süt
Tuz Un

Hamurun Yapılışı:
Bütün bu malzemeyle katı bir hamur tutulur, 3 eşit parçaya bölünür, yuvarlak pazılar yapılır, nemli bez örtülür, Hamur 1- Saat dinlendirilir,
İçinin Malzemesi: 2-Kez çekilmiş 500 gr dana kıyması, 1- kuru soğan rendesi Tuz ve  Karabiber.

Üzeri için Ayrıca:   Sarımsaklı Yoğurt ve Kırmızı biberli Tereyağı

Yapılış: Pazılar bol unla ince açılır, Katlanır kesilir tekrar uzun şeritler, üst üste konur kare kare kesilir, bir miktar kıymadan konur katlanır, her evin mantı katlama şekli farklıdır, tuz katılmış  bol suda  6-7 dakika kaynatılır, Süzülür  Sarımsaklı yoğurt dökülür ,tereyağı ve kırmızı biber kızdırılır oda Yoğurdun üzerine dökülür. Afiyet Olsun

Meserret Çilek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder