Mantı
Hamurun Malzemesi:
4- Adet Yumurta
1- Kahve Fincanı Süt 4- Adet Yumurta
Tuz Un
Hamurun Yapılışı:
Bütün bu malzemeyle katı bir hamur tutulur, 3 eşit parçaya bölünür, yuvarlak pazılar yapılır, nemli bez örtülür, Hamur 1- Saat dinlendirilir,
İçinin Malzemesi: 2-Kez çekilmiş 500 gr dana kıyması, 1- kuru soğan rendesi Tuz ve Karabiber.
Üzeri için Ayrıca: Sarımsaklı Yoğurt ve Kırmızı biberli Tereyağı
Yapılış: Pazılar bol unla ince açılır, Katlanır kesilir tekrar uzun şeritler, üst üste konur kare kare kesilir, bir miktar kıymadan konur katlanır, her evin mantı katlama şekli farklıdır, tuz katılmış bol suda 6-7 dakika kaynatılır, Süzülür Sarımsaklı yoğurt dökülür ,tereyağı ve kırmızı biber kızdırılır oda Yoğurdun üzerine dökülür. Afiyet Olsun
Meserret Çilek









Hiç yorum yok:
Yorum Gönder