Hamsi pilavı
Malzemesi:
1,5 Kg Hamsi
Tere yağı ve Zeytin yağı
1- İri Kurusoğan
2- Bardak Pirinç
1- İri Havuç
1- Kahve fincanı Kuşüzümü
2-Çorba Kaşığı Çam fıstığı
1- Demet Maydanoz
Tuz ve Karabiber
Yapılışı:
Hamsiler kemikleri çıkarılarak ayıklanır, yıkanır, süzülmeye bırakılır.
kuş üzümleri ayıklanır yıkanır, ılık suda 5 dakika bekletilir,
soğan biraz iri doğranır, biraz tereyağı biraz zeytinyağı karışımında çam fıstıklarıyla beraber kavrulur, havuçlarda küçük küpler halinde doğranır, biraz kavrulur, pirinç ilave edilir, piriçlerde kavrulur, kuşüzümü, tuzu ve suyu konur ! 2-bardak pirinç için 2-bardak ve bir parmak ta su koyun, pilavı pişirin. pilav demlenince, ince kıyılmış maydanoz ve karabiberini koyup nazikçe karıştırın,
Yağladığınız yapışmaz tepsiye hamsileri muntazam biçimde yan yana sırtı tepsiye gelecek şekilde dizin, pilavı içine boşaltın, düzeltin ve kalan hamsileri de, sırtı üste gelecek şekilde yan yana hiç boşluk bırakmadan dizin balıkların üstünü yağlayın tuzlukla balıkları tuzlayın önceden kızdırılmış fırında balıklar kızarana kadar pişirin,
Not: Balıklar kurumasın dikkatli pişirin ve yerken mutlaka limon sıkın,
Afiyet Osun
Meserret Çilek









Hiç yorum yok:
Yorum Gönder